8/4/2021
Col·laboració amb el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

 Participació en l'estudi d’immissió de les olors del Consorci pel Tractament de Residus

La Delegació del Maresme participa en l'estudi d’immissió de les olors que elabora el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

​Fernando Valero, vocal de la Comissió Territorial del Maresme, com a representant del CAATEEB en el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, ha participat en el desenvolupament de l'aplicació que es posarà en marxa, arran de l'Estudi d’immissió de les olors de la planta de la Nacional II a Mataró. L'estudi preveu posar a disposició dels ciutadans una aplicació per registrar les incidències de les olors percebudes, pertanyin o no al centre de tractament de residus.  

L'Estudi tindrà una durada de 2 anys prorrogable i comptarà amb l'empresa Odournet, SL per desenvolupar-lo i es basarà en:  

  • ​Mesura de la freqüència d’ocurrència d’hores d’olor en una malla de punts. Una malla de 42 punts distribuïts per la zona del Polígon de les Hortes i Mataró.
  • Determinació de la concentració d'olors dels focus emissors del Centre, contrarestades amb mesures d’immissió als punts receptors per establir l’origen de les olors.
  • Seguiment, control i gestió de les incidències de percepció d’olors de la ciutadania.

Pel que fa a l'aplicació, primerament es procedirà a fer una prova de l’aplicació a un grup reduït de persones per veure la seva funcionalitat i també la capacitat de resposta per part del Consorci a l’hora de rebre les incidències dels ciutadans.​

Amb la col·laboració de: