3/5/2022
Canal Terrassa entrevista Bernat Navarro, delegat del Vallès Occidental

 480 milions d’euros per a la rehabilitació energètica de 60.000 habitatges durant 3 anys

Els col·legis catalans d’aparelladors i arquitectes tècnics seran els principals assessors i divulgadors dels ajuts Next Generation, entre els quals, la delegació del Vallès Occidental del CAATEEB.Catalunya destinarà 480 milions d’euros per a la rehabilitació energètica de 60.000 habitatges durant 3 anys. Serà gràcies a les aportacions dels Fons Next Generation. Les subvencions seran de tres tipus segons si es tracta de barris sencers, edificis plurifamiliars o habitatges particulars. L’objectiu és la descarbonització marcada per al 2050.

En aquesta tasca hi juguen un paper bàsic els col·legis catalans d’aparelladors i arquitectes tècnics ja que seran els principals assessors i divulgadors d’aquests ajuts. Per això han posat en funcionament a internet la pàgina otr.cat, l’oficina tècnica de rehabilitació. En aquest web es pot trobar tota la informació sobre l’estudi previ, com tramitar els ajuts, qui pot accedir-hi i els passos a seguir. L’OTR actuarà de mitjancera entre la Generalitat i els usuaris per agilitzar el procés. Els col·legis professionals ajudaran a cost zero les comunitats de propietaris en la gestió de la sol·licitud.

Les principals actuacions per millorar l’eficiència energètica passen per aïllar tèrmicament l’edifici, renovar finestres i canviar calderes. Les obres poden durar entre 4 i 6 mesos. Hi ha temps fins al desembre de 2023 per demanar els ajuts. Al 2026 han d’estar acabats els projectes.

Diverses entitats bancàries han signat un acord amb la Generalitat per oferir préstecs específics per a les comunitats, amb condicions especials que facilitin el major nombre possible de rehabilitacions.

Canal Terrassa

​​