27/9/2021
ESTRENA MISSIÓ REHABILITA

 Estrena del programa de TV MISSIÓ REHABILITA

Missió Rehabilita, el programa televisiu que impulsa la cultura del manteniment i la rehabilitació dels edificis, presentat per Cristina Puig, periodista deTv3, es va presentar en directe a la Delegació del Vallès Oriental, el passat 27 de setembre

Totes les seus del CAATEEB van acollir, el passat 27 de setembre, l’estrena de Missió Rehabilita un programa televisiu per impulsar la cultura del manteniment i la rehabilitació dels edificis, presentat per Cristina Puig, periodista deTv3, amb la intervenció d'altres cares famoses com Francesc Mauri, Lídia Heredia, i Tian Riba, que ens expliquen els beneficis concrets d'intervencions realitzades en barris i edificis. El programa s'ha produït en el marc de Rehabilita 2021.

El CAATEEB, i també les seves diferents delegacions les quals ho van retransmetre per streaming, van acollir prop de 200 persones a l'estrena del programa, que va tenir lloc el​ passat 27 de setembre simultàniament a totes les seus del CAATEEB.
La nostra Delegació va comptar amb l'assistència de Josep Mayoral, alcalde de Granollers i Josep Lluís Sala, delegat del Vallès Oriental del CAATEEB, així com de diversos col·legiats i membres de la Comissió Territorial, i altres entitats de la comarca, els quals van poder seguir l'estrena simultània en directe.

La presentació va anar a càrrec de Maria Rosa Remolà, vicepresidenta del CAATEEB i va comptar amb la participació de Miguel de la Fuente, subdirector i guionista del programa i que va ser entrevistat per Mònica Rius, directora de relacions externes del CAATEEB, sobre la concepció de la idea i el procés de realització del programa per part de la productora d'El Terrat. Després de veure plegats el programa, Òscar García, director general del CAATEEB, va adreçar unes paraules als assistents  per refermar el compromís del Col·legi amb la professió i finalmente la vicepresidenta, Rosa Remolà, va cloure l'acte.​​

Missió Rehabilita
​El programa compta amb la participació de personalitats dels diferents àmbits: l'econòmic, el polític, el cultural i social… Tot un esdeveniment inèdit en el marc d'un plató únic, construït especialment per a l'ocasió. Amb preguntes de ciutadans al voltant de la rehabilitació, i les respostes dels representants de les administracions, i amb professionals del sector que ofereixen orientació, i consell, i presenten diferents eines de finançament per rehabilitar espais dins de la llar. 

En el decurs del programa, la presentadora Cristina Puig parla amb l'economista Ramon Tremosa de la relació entre rehabilitació i creixement econòmic.  També es debat sobre el paper de la tecnologia en l'edificació i s'entrevista un representant de la UE per parlar de l'European Green Deal i altres qüestions que incideixen directament en la rehabilitació d'edificis. Una altra qüestió sobre la que es tracta és el paper dels col·legis en la rehabilitació, la importància d'agilitzar els tràmits amb l'Administració, com poden ajudar els Col·legis Professionals a l'administració, el paper dels tècnics, la formació i l'especialització, temes de sostenibilitat.

El programa inclou una taula rodona d'experts  on s'apel·la directament als ciutadans sobre com poden rehabilitar casa seva amb exemples concrets de rehabilitacions a la ciutat de Barcelona.- Finalment, a la taula política, diferents representants de les administracions responen els dubtes més freqüents que presenten els ciutadans sobre temes de rehabilitació. ​​

Si vols canviar el món, comença per casa teva

vegeu-lo i compartiu-lo​

Anem creant cultura de la rehabilitació

Vegeu totes les imatges de l'estrena

​​