26/6/2008
NOTES DE PREMSA 

 Agustí Cots, cofundador de Construccions Cots & Claret rebrà el Premi Catalunya Construcció a la Trajectòria Professional

 
 • El Jurat de la V edició dels Premis Catalunya Construcció ha decidit atorgar aquest guardó a l’empresari i aparellador Agustí Cots, cofundador amb Josep Claret de l’empresa Construccions Cots & Claret, de Manresa.
 • Organitzats pel Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATB), els Premis Catalunya Construcció 2008 es lliuraran el proper dijous 3 de juliol al Palau Sant Jordi de Barcelona (sala annexa) durant la celebració de la Nit de la Construcció.
 • La cerimònia d’entrega dels Premis Catalunya Construcció, que s’atorguen anualment a la millor Execució d’obra, a la Seguretat i a la Innovació en la construcció,  inclou també el lliurament d’un Premi Especial a la Trajectòria Professional que enguany ha estat concedit a l’empresari i aparellador Agustí Cots, cofundador de Construccions Cots & Claret, la constructora creada el 1939 per les famílies Cots i Claret de Manresa.

   

  El premi a la Trajectòria Professional, instaurat pel Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATB) l’any 2004, vol reconèixer la trajectòria professional o empresarial d'una persona per la seva contribució continuada a la qualitat de l'edificació, a la docència, a la millora del procés constructiu, a la innovació, al medi ambient, a la modernització del sector o a la funció social de l'edificació.

   

  En anteriors edicions, el premi a la Trajectòria Professional va ser concedit a l’estucador Jordi Campreciós (2007), a l'aparellador Lluís Maria Pascual (2006), a l'arquitecte català postracionalista, Francesc Mitjans (2005), i a l'aparellador i empresari Josep M. Pujol (2004).

   

  Josep M. Pujol

   

  El Premi Catalunya Construcció a la Trajectòria Professional 2008

  El manresà Agustí Cots rebrà el guardó per la seva tasca com a constructor, especialment per haver estat un professional obstinat a inculcar el sentit de la feina ben feta entre tots els seus treballadors i col·laboradors.

  Agustí Cots va néixer l’any 1942 a la capital del Bages. Fill de paleta, va estudiar la carrera d’aparellador i va desenvolupar la seva professió a l’empresa de la qual va heretar els seus valors de treball, d’esforç i de preservació de l’ofici, alhora que va impulsar i potenciar la seva projecció empresarial a partir d’una estructura d’empresa familiar.

   

  Construccions Cots & Claret, amb els més de 100 treballadors de plantilla que ha tingut els darrers anys, ha estat sempre una empresa de referència a la Catalunya Central. Ha dut a terme obres de tot tipus, residencial, terciari i equipaments: habitatges, pavellons, fàbriques, naus industrials, edificis d’oficines, escoles residència, ambulatoris, hospitals, biblioteques, jutjats, ajuntaments i treballs d’urbanització, fins comptabilitzar més de 600 obres que duen el segell de l’empresa a tot Catalunya.

   

  En l’actuació d’aquesta empresa destaca l’àmbit de la rehabilitació del patrimoni arquitectònic, amb treballs que van des de la façana de la Santa Cova i l’església de Sant Ignasi, a Manresa; la rehabilitació de l’edifici de l’Abat Marcet, a Montserrat; el Casino; el Teatre Kursaal; la Casa Lluvià; la basílica de la Seu de Manresa; l’hotel Rívoli, a la Rambla de Barcelona, o la recent actuació realitzada al Monestir de Sant Benet de Bages.

  Agustí Cots, un empresari amb presencia en el sector

  Agustí Cots presideix el Gremi de Constructors de Manresa i Comarca. Com a tal, ha liderat la creació del cicle formatiu Obres de la Construcció a l’IES Castellet per a la formació de joves paletes, i ha impulsat les jornades anuals sobre seguretat i salut en la construcció, amb sis edicions. És també vocal del Gremi de Constructors de Barcelona i Comarques i membre actiu de la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya. La seva implicació al territori l’ha dut a participar en un ampli ventall d’iniciatives, ja sigui des de la Federació Empresarial de Manresa i Comarca o donant suport al bàsquet manresà, amb més de trenta anys de dedicació ininterrompuda a l’actual Ricoh Manresa.

   

  Agustí Cots rebrà el Premi Especial a la Trajectòria Professional de mans del conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, en el marc de La Nit de la Construcció, que se celebrarà el proper 3 de juliol a la Sala Barcelona’92, annexa al Palau Sant Jordi de Montjuïc. 

   

   

  MÉS INFORMACIÓ / IMATGES:

  M. Lluïsa Selga i Trasserra (responsable de Premsa)

  Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de

  Tel. 93 393 37 10 · Fax 93 240 23 60. 609 362929

  premsa@apabcn.cat · www.apabcn.cat