17/9/2007
Notes de premsa 

 INSTAL·LACIÓ: “Gota a Gota”. Perico Pastor

 

Perico Pastor:  “l’art pot ser part de l’edifici”

Col·legi Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATB)

del 18 de setembre al 9 de novembre de 2007

Barcelona, 17 de setembre de 2007.

 

Perico Pastor deixa momentàniament l’estricte format d’expressió en tinta xinesa que tant l’identifica, presentant al Col·legi Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATB) una instal·lació de pintura sobre ceràmica i aigua.

 

"Gota a gota", és la primera instal·lació de l’artista amb la que es revela el seu interès per un treball interdisciplinari entre l’art i  les disciplines vinculades a la construcció, alhora que reclama una major intervenció de la iniciativa publico - privada en recuperar la funció de l’art en els edificis i espais públics.

 

La instal·lació “Gota a gota”, 300 expressions humanes sota l’aigua, se suporta en el coneixement de les característiques de la ceràmica com a material propi de la instal·lació: 300 rajoles han estat especialment cuites en el taller del ceramista Antoni Comellas per a ser usades com a llenç per a l’expressió plàstica de l’artista, essent submergides desprès a l’agua, en un espai construït amb les característiques mínimes d’un estany,  a l’interior de la sala d’exposicions del Col·legi Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATB).

 

Junt amb Perejaume, Evru (zust), Frederic Amat, Miguel Rasero, Joan Pere Viladecans, Jaume Plensa o José Luis Pascual, Perico Pastor (La Seu d’Urgell, 1953), forma part d’una generació d’artistes que irromp a continuació de Brossa, Tàpies, Cuixart, Muxart, Guinovart, Amelia Riera, Rey Polo, Ràfols Casamada i Hernández Pijuan. És un dels creadors plàstics intel·lectuals contemporanis més interessants i també dels més presents en l’escenari de l’art.

 

INSTAL·LACIÓ: “Gota a Gota”. Perico Pastor.

Col·legi Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATB)

c/ Bon Pastor , 5. Barcelona 08021

del 18 de setembre al 9 de novembre

 

 

Per a més informació:

Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona
M. Lluïsa Selga (Barcelona), premsa@apabcn.cat - Tel. 93 393 37 10