25/6/2008
INSTAL·LACIÓ / EXPOSICIÓ 

 “EL JARDÍ DE VULCANO”, el món i el somni del déu del foc

 

"El Jardí de Vulcano" es pot veure a la sala d'exposicions del CAATB del 15 de maig al 18 de juliol de 2008.

En la sala d'exposicions del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, Cristina Pallés ha creat un espai interior abstracte, un món irreal propi d’un SOMNI on la idea d’espai ha generat les imatges bàsiques que al·ludeixen a un concepte de lloc: l’expressió de “EL JARDÍ DE VULCANO” és un món que fa referència al déu del foc i els metalls, fill de Júpiter i Juno i marit de Venus. Era déu del foc i els volcans, forjador del ferro i creador d’art, armes i armadures per a déus i herois i inspirat també en la pintura de Tintoretto. Es basa en la creació de l’arquitectura de l’espai interior, la llum tènue i els elements del jardí (arbres, imatges, visions...) que, com en els somnis, apareixen deformats, modificats, tergiversats... Accedim a una percepció onírica. No hi ha dubte. Som a la terra de Vulcano. On el seu somni es materialitza en l’espai sense bandonar la seva virtualitat.

“EL JARDÍ DE VULCANO”  inclou  obres de la mateixa Cristina Pallés i de l'escultora Carla Leonelli  amb la construcció d'un espai arquitectònic no només capaç de  fer-nos viatjar pels racons d'un somni, sinó  també de representar-lo a través de l'ús de materials naturals (terracota), o matèries primeres, vehiculant alhora també un discurs entorn a la importància  ( i la bellesa) dels elements i recursos  que proporciona la natura  i que cal preservar .  

Exposició EL JARDÍ DE VULCANO

Exposició EL JARDÍ DE VULCANO

Cristina Pallés  mostra  una  trajectòria professional com a arquitecta, dissenyadora i consultora en urbanisme, activitat que, els darrers anys, ha combinat amb la creació artística. El seu esperit lliure i la seva extrema sensibilitat estètica es transmeten en totes les seves obres, impregnades d'un concepte de l'espai en què urbanisme, arquitectura i art s'entrellacen i s'integren fins a conformar una realitat artística.

Carla Leonelli, escultora italiana, convidada especialment per a aquesta mostra, destaca per les seves espectaculars i apassionades peces de terracota, descrites pels entesos com a formes orgàniques en què es transmet alhora poesia i natura. Les seves escultures són el complement perfecte per a una exposició en què Cristina Pallés ha creat un univers personal i reflexiu ple de sensacions i somnis.

 

PdfDossier de premsa (PDF 0,6 Mb)

 

 

Més informació:  

M.Lluïsa Selga premsa@apabcn.cat

Montse Calvo cultura@apabcn.cat

Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona
Bon Pastor, 5 · 08021 Barcelona
Tel. 93 393 37 10 · Fax 93 240 23 60
www.apabcn.cat