3/3/2021
Nota de premsa

 El Col·legi renova per 16è any consecutiu el Certificat EMAS mantenint així la seva aposta per la gestió ambiental

Aquest mes de febrer, el CAATEEB ha actualitzat el seu certificat ambiental EMAS, un certificat atorgat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i que certifica el compliment del reglament europeu EMAS. La renovació del certificat mostra el compromís ambiental del Col·legi com a part integrant de la seva responsabilitat social corporativa. El certificat obtingut correspon a la consecució dels objectius marcats per al 2019, entre els que hi destaquen:

  • Aplicació pràctica de l’Economia Circular al sector de la construcció mitjançant l’optimització de materials reutilitzables (MARKETCONS)

  • Continuar promovent l’adopció de materials amb menor impacte ambiental en el sector de la construcció mitjançant les Declaracions ambientals de productes (DAPcons)

  • Sensibilització i educació ambiental als arquitectes tècnics i ciutadans sobre medi ambient i construcció/rehabilitació

Properament es farà la revisió de l’acompliment dels objectius del 2020 i la preparació de la renovació de la certificació per tres anys més que ratificarà la renovació per sisena vegada. El certificat es renova cada tres anys i es verifica i actualitza anualment.

El Reglament comunitari EMAS (en les seves sigles en anglès "Eco-Management and Audit Scheme") defineix un esquema de gestió i auditoria ambientals obert a qualsevol tipus d'organització a nivell internacional i independentment de la seva activitat. El model de sistema de gestió ambiental d'aquest Reglament està basat en la norma ISO 14001, i proposa una sistemàtica eficaç per ajudar les organitzacions a gestionar i millorar de manera contínua el seu acompliment ambiental. No obstant això, EMAS conté requisits propis que el converteixen en un model d'excel·lència per a la gestió ambiental.

El CAATEEB va ser el primer col·legi professional a Espanya en obtenir aquesta certificació l’any 2003.

Per a l’obtenció d’aquest certificat el CAATEEB es compromet a treballar per aconseguir un doble objectiu:

  1. Promoure la reducció de l'impacte de l'activitat constructiva i dels seus professionals sobre l'entorn.

  2. Reduir l'impacte ambiental de la seva activitat com a organització dedicada a la gestió i als serveis professionals

Podeu consultar aquí la Declaració ambiental aprobada.