Terrasses. Reforma d’una casa de poble a Sant Esteve d’en Bas

Candidatura

Candidatura: Candidatura: Eduard Callís Freixas, Guillem Moliner Milhau i Jesús Bassols Geli

Jesús Bassols

Eduard Callís Freixas, Guillem Moliner Milhau

​Descripció:

Terrasses és una obra que dona resposta a dues cases de poble per tal de millorar-ne l'habitatge en el sentit mes ampli: des de l'ús que se'n fa fins a la millora de les condicions lumíniques, tèrmiques i de salubritat. A la vegada, la rehabilitació procura ser respectuosa amb el sistema constructiu i adapta els mitjans tècnics i constructius a un lloc de difícil accés, utilitzant materials manejables amb poca maquinària, lleugers i de petit format, i explotant els recursos plàstics dels materials emprats.

El jurat ha destacat en el seu veredicte “l’extrema sensibilitat mostrada en el projecte i obra de les Terrasses, en la qual calia solucionar alhora un problema arquitectònic i també de tipus familiar. Una complexa operació de micro-arquitectura abordada amb ofici, amb un resultat brillant i que alhora esdevé una dignificació de l’entorn urbà més immediat”.

Fitxa tècnica:

​Ubicació:​Can Central. Passatge d’Àngel Custodi, 8, Sant Esteve d’en Bas (Garrotxa)
​Promoció:Francesc Payola Planella, Gemma Tedó Pérez, Adriana Payola Planella i Marc Marsal Ferret​
​Projecte i direcció d’obra: ​Eduard Callís i Guillem Moliner
​Direcció d’execució i coordinació de seguretat: ​Jesús Bassols
​Empresa constructora: ​Construccions i Restauracions Joan Pujol
​Cap d’obra: ​Joan Pujol

Premis Catalunya Construcció 2020. Menció especial a la Rehabilitació funcional