25/07/2017 
Pla clima ciutat de Barcelona 

 El CAATEEB participa en l’elaboració del Pla Clima de la ciutat de Barcelona 

El Col·legi busca la implicació de tots els seus col·legiats en l’elaboració del Pla Clima animant-vos a participar en un procés de coproducció per recollir les aportacions dels qui vulguin contribuir-hi.
 

Les ciutats són entorns especialment vulnerables als efectes del canvi climàtic, ja que concentren gran part de la població, i alhora generen una gran quantitat de gasos amb efecte d’hivernacle. Moltes ciutats d’arreu d’Europa, Barcelona entre elles, ja s’han posat en marxa per mitigar aquests efectes i adaptar-se. Amb l’inici del Pla Clima es fa el primer pas per involucrar a totes les autoritats locals i a la ciutadania a lluitar contra el canvi climàtic.

 

Aquest vídeo, de menys de 5 minuts, us servirà per situar-vos en la matèria (el canvi climàtic) i en el context de la nostra ciutat.

 

 

El Pla Clima, és un instrument que pretén aglutinar totes les accions (en curs i previstes) relacionades amb el canvi climàtic i que s’estructura en quatre grans eixos estratègics:

  • Mitigació: què farem per reduir les emissions?
  • Adaptació i resiliència: com ens preparem per ser menys vulnerables al canvi climàtic?
  • Justícia Climàtica: què fem per garantir els drets dels més vulnerables?
  • Impuls a l’acció ciutadana: com donem suport als projectes de les organitzacions i la ciutadania?

 

És un pla que alhora concreta els compromisos internacionals signats per l’Ajuntament, com és el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia Sostenible.

 

Participeu aportant tantes propostes com creieu. Per fer-ho, heu d’anar a la secció “Propostes”de la plataforma, clicar "Nova proposta" i emplenar una fitxa senzilla. Repetiu aquest pas per a cadascuna de les propostes que vulgueu aportar.