23/9/2022
CADS

 El CADS publica els documents de les sessions de debat per accelerar la descarbonització de l’economia catalana

El  Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible publica els documents amb les aportacions presentades per diferents ponents de la seva visió  sobre la descarbonització sobre diversos sectors

El passat mes de febrer, el  Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) va fer públic els 10 reptes prioritaris per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, entre els quals s’identifica l’excessiva lentitud de la descarbonització per a l’assoliment dels objectius climàtics i la falta de consens territorial suficient en el desplegament de les fonts renovables d’energia. A més a més, els esdeveniments recents d’alta volatilitat del preu de l’energia i la situació geo-estratègica tan inestable degut al conflicte a Ucraïna han fet pales, més que mai, la necessitat d’accelerar la transició energètica al nostre país. 

Per tot plegat, el plenari del CADS va decidir a iniciativa pròpia, contribuir a aquest debat, mitjançant la realització d’un informe sobre la descarbonització de l’economia en la societat catalana. La finalitat d’aquest informe és identificar com els principals sectors de l’economia poden reduir la seva dependència en combustibles fòssils i analitzar els reptes i oportunitats que es presenten. A parer del CADS, aquest procés de descarbonització s’ha de fer sota els principis del desenvolupament sostenible, garantint que ningú es quedi enrere i transformant l’economia vers la resiliència i la competitivitat tot fent-ho compatible amb la conservació i millora ambiental.

Per preparar aquesta reflexió, el CADS va organitzar 7 sessions on més de 40 persones expertes procedents de l’àmbit institucional, acadèmic, empresarial i social han compartit la seva visió sobre la descarbonització sobre diversos sectors. 

En la sessió número 6 dedicada a l’edificació hi va participar l’arquitecte tècnic Jordi Marrot Ticó, director de l’àrea tècnica del CAATEEB, la Luisa F. Cabeza Fabra, catedràtica del Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Albert Cuchí Burgos. Arquitecte expert en sostenibilitat i medi ambient i director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, Manel Romero Molina, delegat territorial de la Unión Española Fotovoltaica a Catalunya, Josep Casas i Miralles, Subdirector general d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya i Maria Campuzano Guerra, portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica.

Un cop finalitzat el cicle de debats s'ha publicat el document on es recullen les principals idees. Aquest document s'anomena relatoria i les podeu trobar en els enllaços de les diferents sessions que ús facilitem en aquesta noticia. En aquest enllaç ús podeu  baixar directament el document de la sessió 6 (sector domèstic i serveis) on es parla del sector de la construcció i edificació​.  ​