28/9/2021
Llibre

 Manual per aprendre a dissenyar i executar edificis amb criteris de salut i benestar per a les persones

El llibre es titula Edificios y Salud: reinventar el hábitat pensando en las personas i es pot descarregar gratuïtament

​​El Consejo General de la Arquitectura Técnica de España (CGATE), Green Building Council España (GBCe) i el Clúster de Hábitat Eficiente (AEICE) han publicat el llibre Edificios y Salud: reinventar el hábitat pensando en las personas. Aquest estudi és una guia per a millorar la salut de les persones a l'interior dels edificis

El llibre és fruit de col·laboració entre les tres entitats, que van signar un acord per a crear el Fòrum Edificis i Salut el febrer de 2021. L'objectiu d'aquest fòrum és aprofundir en els principals aspectes dels edificis que afecten la salut de les persones que els habiten, tenint en compte des de l'origen, els límits saludables quantificables o l'enfocament reglamentari, fins a proposar estratègies de mesurament i descripció de mesures preventives i correctores.

En aquest fòrum s'han creat nou grups de treball temàtics, formats per més de 60 experts, que s'han reunit entre febrer i maig de 2021, per a aprofundir en els aspectes que més impacten en el nostre benestar i establir criteris i estratègies per a construir edificis més saludables. Aquests nou grups de treball són confort higrotèrmic; qualitat de l'aire i salubritat; materials; qualitat i confort acústic; il·luminació; ergonomia, mobilitat i accessibilitat; qualitat de l'aigua; electroclima i tipologies saludables.

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB) ha col·laborat en el capítol que fa referència als materials. Els autors que han participat en el llibre són en Jordi Marrot, director de l'àrea tècnica del CAATTEEB, la Laura Jornet, consultora tècnica de seguretat i salut i l'Ivan Molina consultor tècnic d'energia i sostenibilitat

El llibre es pot consultar digitalment de forma gratuïta ​i ben aviat es podrà sol·licitar en préstec des del Centre de Documentació del CAATEEB.

​​