29/4/2021
PMRH

 Pla Metropolità de rehabilitació d'habitatges

Pla metropolità de rehabilitació de l'habitatge, subvencions i criteris tècnics

​​
El Consell Metropolità ha aprovat i publicat el Pla metropolità de rehabilitació d'habitatges (PMRH), que portarà a terme el Consorci Metropolità de l'Habitatge.

El Pla promou la rehabilitació d'edificis i inclou la renovació de façanes i cobertes, amb la incorporació d'aïllaments, la construcció de nous ascensors i l'actualització d'instal·lacions comunitàries.  

El PMRH té els següents objectius:

  1. ​​Potenciar la lluita contra l'emergència climàtica a través de l'eficiència energètica.
  2. Millorar la integració urbana i reduir les desigualtats socials dels barris més vulnerables.
  3. Fomentar la revitalització econòmica d'un sector amb fort potencial de creixement.
Aquest pla preveu una inversió publicoprivada de més de 600 milions d'euros i s'executarà en el període 2020-2030 .

El Pla, que té en compte instruments de diverses administracions, considera tres tipologies d'ajuts econòmics per a les comunitats de propietaris:
  • Subvenció del 100 % del cost de la inspecció tècnica i del projecte d'eficiència energètica i accessibilitat (si escau) amb recursos del Consorci Metropolità i del programa europeu ELENA.
  • Subvenció del 35 % del cost de l'obra d'eficiència energètica, amb recursos gestionats per l'Institut Català d'Energia.
  • Finançament de l'import de l'obra no subvencionat, amb crèdits tous de fins a 15 anys a les comunitats, a través de l'Institut Català de Finances i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, l'Instituto de Crédito Oficial i el Banc Europeu d'Inversions.
Aquestes ajudes aniran acompanyades de diversos instruments d'assessorament i suport a les comunitats, adaptats a les característiques urbanes i socioeconòmiques de cada barri.  Segons el perfil del barri, hi haurà campanyes informatives, oficines de suport o fins i tot, en casos de vulnerabilitat severa, eines de suport directe a la gestió.

S'impulsarà la rehabilitació de més de 51.800 habitatges en 10 anys, que beneficiaran unes 155.400 persones, generaran gairebé 12.700 llocs de treball i reduiran 50.575 tones de CO2 a l'atmosfera.​

Com inscriure's a la Borsa de Tècnics per a la gestió de subvencions del CMH?


Els tècnics que ho desitgin, podran inscriure's a la Borsa de tècnics que es gestionarà des del Servei d'Ocupació del CAATEEB​, per tal d'acollir les peticions que es rebin per part dels ciutadans i comunitats de propietaris.

Per tal d'inscriure's es imprescindible haver visionat la Jornada Formativa "Pla metropolità de rehabilitació de l'habitatge. Subvencions i criteris tècnics" que trobareu a continuació