28/7/2022
Comissió europea

 La Comissió Europea busca experts per a donar assistència tècnica a comunitats energètiques rurals

El Centre Assessor de Comunitats Energètiques Rurals (RECAH) ha llançat una convocatòria d'experts que puguin oferir assistència tècnica a aquesta mena de comunitats d'energia. La presentació de candidatures romandrà oberta fins al 31 de desembre de 2022

El RECAH de la Comissió Europea és una iniciativa germana del Repositori de Comunitats Energètiques llançat el mes d'abril passat de 2022. A través dels experts, el Centre d'Assessorament oferirà assistència tècnica directa a comunitats energètiques rurals seleccionades en tota la UE.

Aquest suport inclourà una àmplia gamma de serveis adaptats a les necessitats de les comunitats energètiques rurals en les següents categories: assistència financera i d'inversió, assessorament relacionat amb la tecnologia i el sistema, suport legal/normatiu, suport de comunicació, i desenvolupament de capacitats i transferència de coneixement.

Part del procés de prestació d'assistència tècnica és una reunió inicial amb la comunitat energètica rural pertinent, el desenvolupament d'un pla de treball i un breu informe que descriu el servei proporcionat, al qual s'espera que contribueixi l'expert.

Els experts en comunitats energètiques rurals interessats a participar en aquesta iniciativa han de completar aquest formulari i enviar-lo abans del 31 de desembre de 2022.

El RECAH contactarà amb els candidats segons les necessitats dels beneficiaris. La postulació a aquesta convocatòria no garanteix la selecció. Els dubtes i consultes es poden realitzar a través del correu electrònic recah@ecorys.com.​​