9/2/2021
Ajuntament de Barcelona

 Obert el termini per presentar projectes d'habitatge social a solars i edificis municipals de Barcelona

Les cooperatives i fundacions que vulguin promoure habitatge social i assequible a la ciutat de Barcelona a un solar municipal ja poden presentar les seves propostes


Les entitats i fundacions que vulguin promoure habitatge social i assequible a la ciutat de Barcelona ja poden presentar els seus projectes a la convocatòria.  Aquest procés, que està obert fins a l'1 de març,  s’emmarca en el conveni de col·laboració signat el mes de novembre per l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS) i diverses entitats representatives del sector (Cohabitac, FCHC i la XES).

L’objectiu d’aquest conveni és ampliar el parc públic d’habitatges en 1000 pisos, que es destinaran a lloguer social i habitatge cooperatiu assequible. Del total dels pisos, el 60% es destinarà a habitatges en règim de lloguer i el 40% a iniciatives de cohabitatge.

Les entitats i fundacions que vulguin presentar el seu projecte i optar a algun dels solars municipals disponibles poden obtenir més informació sobre els requisits i la documentació necessària al web de l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya​. Un cop es tanqui el termini, una comissió formada per l’Ajuntament de Barcelona i per la GHS validarà les propostes, i tindrà en compte que compleixin els criteris d’eficiència energètica i industrialització.

​​