10/6/2020
Recursos per a la cerca de feina

 La carta de presentació. Com redactar-la?

La carta de presentació és una eina que serveix per presentar-se a una oferta de feina, on l'objectiu és captar l’interès de la persona responsable de la selecció i és una part molt important en el procés de recerca de feina.

La carta de presentació és una eina que serveix per presentar-se a una oferta de feina, ja sigui d’autocandidatura o com a resposta a un anunci. L’objectiu és captar l’interès de la persona responsable de la selecció i és una part molt important en el procés de recerca de feina; per això, us volem donar alguns consells per ajudar-vos a marcar la diferència amb la resta d’aspirants al lloc de treball i, en definitiva, aconseguir una entrevista i poder passar al següent nivell en un procés de selecció.

Haurem de tenir en compte una sèrie d’aspectes clau a l’hora de redactar-la:

Què hauria de tenir?

  • Dades personals: nom complet, telèfon de contacte i direcció de correu electrònic.
  • Salutació personal a la persona a qui la dirigim (si en tenim dades, sinó a l'empresa).
  • Introducció: Presentació personal de qui sóc, què he fet i per què li pot interessar a l'empresa entrevistar-me. Fes referències si coneixes l'empresa, el sector…
  • Cos: explicar i vendre'ns en relació amb l'encaix a l'empresa i amb l'oferta de treball, les funcions del lloc, fites assolides, etc.
  • Tancament: demanar una entrevista de forma propositiva, posant el telèfon mòbil i amb un to amable.

Característiques generals:

  • Única i personal (igual que el nostre currículum).
  • Curta, no més d’una pàgina.
  • Clara. Aquesta claredat l’aconseguirem mitjançant l’estructura que donem a la carta.
  • Directa. No s’han de donar voltes sobre una mateixa idea, el nostre objectiu és destacar perquè sigui el lector que després desitgi llegir-ho. No s’ha de repetir el currículum però si posar en rellevància alguns dels aspectes importants.

Com ja hem comentat, l’objectiu final de la carta ha de ser atraure l’atenció de la persona encarregada de la selecció i aconseguir una entrevista, per això, pots utilitzar alguna frase semblant a aquesta: “Agraint-li d’ara en endavant l’interès que dediqui a la meva candidatura, quedo a la seva disposició per una possible trobada…”.