Inici:
Fi:
Dilluns i dimarts, de 9 a 13.30 i de 14.30 a 19 h. 
Hores totals:
31  h
CAATEEB - Barcelona · Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona 
Preu curs:
650,00 € 
Preu col·legiat:
650,00 € 
 
M21601 
-Energia, Mediambient i Construcció Sostenible 

 Curs oficial tècnic execució d'obra Passivhaus. Tradesperson PHI 

Bon Pastor, 5 · Barcelona 
 

Curs Oficial del Passivhaus Institut (PHi) de tècnic d’execució per l’edifici de consum quasi nul sota Estàndar Passivhaus, essent la formació de referència en l’edifici de consum gairebé nul.

 

Presentació
L’aparició de l’edifici de consum quasi nul no comporta solament un nou mercat i una nova oportunitat de negoci, sinó que ens posiciona com els actor principals en aconseguir edificis més eficients, confortables i saludables. Ja sigui obra nova o rehabilitació, els edificis de molt altes prestacions energètiques i alt confort, ens exigirà a tot el sector canvis qualitatius molt rellevants, des de les tècniques constructives o els materials fins a la planificació de l’obra i control de la qualitat i execució de l’obra..
En aquest curs que tractarem des de el punt de vista de l’execució, aspectes rellevants de la física de la construcció, la salubritat, l’envolvent, la ventilació, els tancaments, l’hermeticitat, el confort, la certificació y la comercialització i rendibilitat. Tots ells aspectes que plantegen noves exigències a tots el agents de la construcció.
El curs s’imparteix amb la col·laboració de Formación Passivhaus, empresa líder en la formació oficial del Passivhaus Institut - Dr. Wolfgang Feist, amb la garantia del manual oficial del Passivhaus Institut.

 

Objectiu
Adquirir els coneixements necessaris per a la direcció d’execució de l’edifici de consum gairebé nul sota l’estandar Passivhaus i l’obtenció mitjançant examen oficial del certificat internacional emès pel passivhaus Institut com a Certified Passive House Tradesperson.

Programa

 

 1. Conceptes bàsics:
  a. Conceptes bàsics de l’estàndard Passivhaus
  b. Rendibilitat d’un edifici Passivhaus. Comercialitzar i comunicar edificis ECNN/Passivhaus
  c. Hermeticitat
  d. Procés d’obra
 2. Especialització. Envolvent:
  a. Aïllament
  b. Ponts tèrmics
  c. Finestres
  d. Rehabilitació
 3. Especialització. Instal·lacions:
  a. Ventilació
  b. Ventilació en rehabilitació
  c. Subministrament d’energia
 4. Tallers.
  a. Ventilació.
  b. Taller d’hermeticitat.

 

Professorat:
Formación Passivhaus és la única empresa amb els professors habilitats pel Passivhaus Institut per impartir els seus cursos.
Anne Vogt: Arquitecte. Certified Passivhaus Designer, Train to trainer Passivhaus.   Membre del comitè científic internacional del Passivhaus Institut. Participant del projecte Europeu EuroPHit. Socia fundadora de VAND Arquitectura. Soci director de Formación Passivhaus.
Núria Díaz: Arquitecte. Passivhaus Certifier, Certified Passivhaus Designer, Train to trainer Passivhaus.   Membre del comitè científic internacional del Passivhaus Institut. Participant del projecte Europeu EuroPHit. Socia fundadora de VAND Arquitectura. Soci director de Formación Passivhaus.
Luis A. Martínez: Doctor en ciències socials. Train to trainer Passivhaus. Especialista en posicionament de negoci. Soci director de Formación Passivhaus.
Xavier Rodríguez: Arquitecte Tècnic col·legiat. Certified Passivhaus Designer. Certified Passivhaus Tradesperson.

 

Preu de l’examen: 375€ (aquest import s’abonarà quan l’alumne decideixi presentar-se a l’examen)