28/3/2017
ACTUALITAT

 Com renovar el certificat digital IdCAT

Si disposeu d’un certificat IdCAT, aquest té una validesa inicial de quatre anys. Passat aquest temps, i a dos mesos vista de la data de caducitat, podeu optar per la seva renovació.

Mitjançant aquest procediment podreu renovar el vostre certificat IdCAT. També, podreu modificar les dades de contacte que es van introduir al demanar el certificat  que voleu renovar, en cas que hagin canviat.

Les dades personals no es poden modificar, si no són correctes, haureu de tramitar la revocació a l’Entitat de Registre que us sigui més propera i donar d’alta un nou certificat.

Abans de començar el procés de renovació del vostre certificat, us recomanem que visualitzeu aquest vídeo:

Quan s'ha de renovar la signatura digital amb IdCAT?

 • Si no s’ha de canviar cap dada personal pots renovar-la a dos mesos vista de la data de caducitat. Tanmateix, el sistema IdCAT envia un recordatori de  renovació del certificat amb unes instruccions per correu electrònic.
 • Si en el transcurs d’aquests 4 anys les dades de contacte han canviat, es poden modificar durant el procés de renovació, d’aquesta manera es pot optimitzar el temps. 

Què es necessita per poder renovar la signatura i quins passos s'han de seguir?

 1. Cal tenir el certificat a l’ordinador per tal d’identificar-vos en el procés de renovació.
 2. Visitar el web  d'IdCAT amb el mateix navegador que utilitzeu el certificat
 3. A la banda inferior dreta d’aquesta pantalla, accedir al punt de menú “Gestió del certificat” i després "Renovar el certificat"
 4. A continuació apareix una pantalla informativa i el vídeo que us hem penjat en aquesta notícia. Un cop visualitzat, fer “Següent” a la part inferior dreta. 
 5. Es mostra una finestra per sel·leccionar el certificat d’IdCAT que es vol renovar. Si tenim més d'un certificat instal·lat, en aquesta finestra haurem de triar quin certificat volem renovar.
 6. A la següent pantalla, comprovar i, si cal, modificar les dades de contacte. També es pot canviar la pregunta secreta.
 7. Acceptar la renovació del certificat.
 8. Prémer el botó “Generar certificat”.
 9. Acceptar els diferents missatges que ens mostra el procés fins que informa que s'ha renovat el certificat .

 Com comprobar que s'ha descarregat correctament?

En general i des de qualsevol navegador cal accedir a les opcions d'aquest navegador i en l'apartat de Certificats comprobar que apareix el certificat desitjat en la llista de Certificats instal·lats en el navegador.

 A continuació us deixem els passos a seguir amb l'exemple del navegador Internet Explorer:

Manual per comprovar certificat instal·lat

 

Si teniu qualsevol dubte podeu venir de forma presencial en horari del servei de signatura digital:
Horari habitual: de dilluns a dijous de 9:00 a 17:00 Divendres de 9:00 a 15:00.

Horaris especials/vigilies de festius i ponts: de 9:00 a 13:00

Servei tancat el mes d’agost

També podeu contactar amb nosaltres de forma telemática al correu visatdigital@apabcn.cat o de forma telefónica al 93 240 20 60.