Inici > Serveis col·legials > Visats i exercici professional > Adaptació a normatives

Aplicació de l’article 132a de la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge

Per tal de facilitar l’aplicació de l’article 132a de la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge, durant l’any 2009 s’ha editat digitalment el Document Guia 03 / Informe per a la transmissió d’habitatge usat. Amb l’edició d’aquest document, elaborat pel Col·legi, el professional pot saber, després d’una inspecció a un habitatge usat, què ha d’emetre si l’habitatge no compleix amb el Decret d’habitabilitat vigent.

Decret 55/2009 sobre condicions d’habitabilitat

Amb l’entrada en vigor del Decret 55/2009 sobre les condicions d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat, s’ha consensuat amb el Departament d’Habitatge, amb el COAC i amb el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya, un nou model d’imprès de “Sol·licitud de cèdula d’habitabilitat de segona ocupació i certificat d’habitabilitat d’habitatge usat”, per tal d’adaptar-lo a les noves disposicions. També s’ha elaborat un document de preguntes / resposta per resoldre els dubtes de tramitació que es poden produir amb aquest canvi.
 
Amb la inscripció dels nous Estatuts en el registre de Col·legis Professionals de la Generalitat, ha quedat aprovada la denominació de la corporació Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya. La nova denominació ha comportat la corresponent adaptació de l’encapçalament en els impresos del visat. S’han editat nous impresos amb el nou logo del Consell i, aprofitant aquest canvi, s’han fet altres adaptacions a la nota d’encàrrec i al certificat de compliment.

Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona · Bon Pastor, 5 · 08021 Barcelona · www.apabcn.cat