Inici > Acció Col·legial > 2009 Any de l'orientació professional

ANY_ORIENTACIO_PROFESSIONAL_2009La situació que viu el sector de la construcció a conseqüència de la crisi econòmica i del sector financer i la seva influència sobre el mercat de treball dels professionals va motivar la dedicació prioritària de l’any 2009 a la promoció, orientació i suport al professional. En aquesta línia el Col·legi va preparar un pla d’acció per promocionar la figura de l’aparellador, de l’arquitecte tècnic i de l’enginyer d’edificació i impulsar la creació de noves oportunitats de treball. Aquest pla d’acció es va iniciar i desenvolupar al llarg de l’any i se’n preveu la continuïtat en els anys següents. Aquest ambiciós pla es configura a través de vuit objectius clau:
1. Donar suport al professional en la recerca de treball i clients.
2. Promoure i donar a conèixer les oportunitats de treball emergents i també aquelles menys afectades per la crisi i reforçar el nostre posicionament en els àmbits en els quals som experts, en tota l’amplitud de les nostres atribucions professionals.
3. Facilitar l’intercanvi d’experiències i relacions professionals dels aparelladors, dels arquitectes tècnics i dels enginyers d’edificació, facilitar l’accés dels nous titulats a la professió, l’orientació dels estudiants i donar suport als més grans en aquesta etapa de la seva vida professional.
4. Establir relacions i contactes amb les administracions i altres institucions per promoure les oportunitats de treball i reforçar la figura de l’arquitecte tècnic en el sector.
5. Promoure l’autoocupació i donar suport a les iniciatives emprenedores, a la creació d’empreses i a les societats professionals.
6. Donar a conèixer la figura i les funcions de l’aparellador, de l’arquitecte tècnic i de l’enginyer d’edificació entre els ciutadans.
7. Promoure l’especialització des de les agrupacions amb un pla específic de formació i de suport.
8. Donar a conèixer els canals d’informació per treballar a d’altres països i promoure la internacionalització de la professió.

Aparellador tècnic de capçalera1 Aparellador tècnic de capçalera2 Aparellador tècnic de capçalera3

Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona · Bon Pastor, 5 · 08021 Barcelona · www.apabcn.cat