Inici > La institució > Compromís socialCooperació per al desenvolupament

El Col·legi participa en programes de solidaritat, subvencionant diferents projectes de fort impacte social i de desenvolupament en comunitats menys afavorides. Un any més, hem mantingut el nostre compromís d'aportar el 0,7% del seu pressupost a la cooperació per al desenvolupament. En aquest sentit, la Comissió del 0,7, formada per set col·legiats i un representant de la Junta de Govern, han mantingut la seva tasca delegada de la Junta al llarg de tot l'any.

Els membres d'aquesta comissió delegada han fet el seguiment i supervisió dels projectes subvencionats en el període 2010 fins a la seva finalització, mantenint una estreta relació amb les ONG responsables dels projectes.

La Comissió va obrir una nova convocatòria corresponent al pressupost aprovat del 2011. En aquesta convocatòria es van presentar 10 projectes de diverses ONG amb propostes d'intervencions relacionades amb la construcció d'equipaments. La Comissió va analitzar els projectes presentats, posant especial èmfasi en criteris de qualitat constructiva, sostenibilitat i adequació ambiental dels projectes en el seu entorn. Feta l'anàlisi, va fer la proposta i es va aprovar la concessió dels ajuts als projectes següents:

· Ajut de 23.755 € al projecte de CC. ONG Ajuda al desenvolupament, per a la construcció de 10 habitatges Hombori Dome amb la tècnica superadobe a la comuna rural d'Hombori (Mali).

· Ajut de 7.038 € al projecte presentat per Arquitectes Tècnics Sense Fronteres de subministrament d'aigua potable per a la comunitat Mo Gen a l'illa de Kho Lao Nok (Tailàndia).

Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona · Bon Pastor, 5 · 08021 Barcelona · www.apabcn.cat