Inici > Relacions socials > Activitats de relació > Premis Catalunya Construcció (8a edició)

Per vuitè any consecutiu, el CAATEEB va convocar els Premis Catalunya Construcció que tenen com a objectiu reconèixer públicament les funcions professionals relacionades amb la direcció i gestió d'execució de les obres, la coordinació de seguretat i salut, la innovació en la construcció i la intervenció en edificis existents. Organitzats pels aparelladors i oberts a tots els professionals, durant aquests 8 anys els premis s'han consolidat com una referència de qualitat i prestigi entre el nostre col·lectiu professional i en tot el sector de la construcció i va adquirint amb el temps un important valor de currículum per als guardonats. Des de l'any 2004 i fins al 2011 el nombre de candidatures presentades en totes les categories ha estat de 642. Els premis estan organitzats pel CAATEEB i compten amb el suport del Consell de Col·legis d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Catalunya.

En aquesta edició es van presentar un total de 96 candidatures repartides de la manera següent:

Categoria Presentades Seleccionades Finalistes
Direcció/Gestió d'execució 26 15 4
Coordinació de seguretat 11 10 4
Innovació en la construcció 33 12 5
Intervenció en edificis 26 17 3
Total 96 54 16


Els premiats en les quatre categories van ser:

· Premi a la direcció/gestió de l'execució de l'obra:
Juan García, Xavier Molina i Víctor Forteza (Tècnics G3), directors d'execució de l'Edifici d'Oficines per a Layetana Inmobiliaria a la Plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat.

· Premi a la coordinació de seguretat i salut:
Enric Bofill (Servei Prevenció Gaudí), per la construcció del Centre d'Arts Escèniques d'Osona L'Atlàntida, a Vic.

· Premi a la innovació en la construcció:
Vicenç Sarrablo, Jaume Colom i Lluís Pinardell, pel sistema de teixit ceràmic Flexbrick fabricat per Piera Eco-ceràmica i aplicat a la Casa Mingo de Sant Martí de Tous.

· Premi exaequo a la intervenció en edificació existent:
Raúl Àlvarez, Cristina Carmona, Ton Ardévol, Martí Franch, Roser Putxol i Daniel Gòdia, per la Restauració del paratge de Tudela-Culip al Parc Natural de Cap de Creus.

· Premi exaequo a la intervenció en edificació existent:
Xavier Guitart, Óscar Simón i Núria Oms, per la Restauració de la façana sud-oest del Pavelló de l'Administració del recinte històric de l'Hospital de Sant Pau

Finalment, el Premi especial a la trajectòria professional va ser per l'aparellador Jesús Sanz Luengo, per tota una vida de treball dirigint obres moltes de les quals són considerades com les més importants de l'arquitectura catalana contemporània.

El Jurat de la 8ena edició dels Premis Catalunya Construcció ha estat format per Maria Àngels Sànchez, Imma Zalabardo, Ramon Domènech, Antoni Paricio, Climent Molins, Jordi Badia i Maria Rosa Remolà. Els guardons es van lliurar en el transcurs de La Nit de la Construcció, celebrada el 21 de juliol a l'Hotel Santos Porta Fira de l'Hospitalet de Llobregat.

Jurat dels 8e premis catalunya Construcció

Jurat dels Premis 2011

Visita a una de les obres finalistes de Premis Construcció 2012

Visita a una de les obres finalistes de Premis Construcció 2012

Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona · Bon Pastor, 5 · 08021 Barcelona · www.apabcn.cat